lauantai 3. toukokuuta 2014

Elämäni ensimmäiset kisat, uusia tavoitteita ja kuplivaa vappuna :)

Noniin! Nyt vähän venähti blogi kirjoituksen kanssa ja syynä siinä että halusin saada ajatukset ensiksi kasaan ennen kuin kirjoitan mitään todella sekavaa :)

Kisojen jälkeen tunneryöppy oli todella laaja ja hallitseva... Monta kertaa ajatukset menivät pohjamutiin asti ja sieltä voiton tanssiin ja tämä on kuulemma täysin normaalia kisojen jälkeen kun kaikki on "ohi" ja oli sijoitus mikä tahansa.
ISO KIITOS kuuluu avomiehelleni, joka on tukenut minua ennen kisoja ja VARSINKIN sen jälkeen...hän nosti minut ylös ja kannusti jatkamaan vaikka ei aina tuntunut siltä <3 Kiitos myös muille jotka ovat myös takoneet tähän paksuun kalloon että pohjalta noustaan aina ylös ja tässä tapauksessa LUJAA! :D

Elämäni ensimmäiset kisat ovat nyt kisattu... Tavoitteet päästä kuuden parhaaseen ei toteutunut, vaan sijoitukseni oli vasta 10sija. Pettymys oli TODELLA suuri! Mutta ottaen huomioon että nämä tosiaan olivat ensimmäiset kisani niin voin silti olla onnellinen että olen jaksanut koko kisaprojektin läpi kisalavalle asti. Moni sanonut minulle että VAIN kourallinen ihmisiä pystyy samaan kuin minä. Enkä KOSKAAAN ole ollut näin hyvässä kunnossa  elämäni aikana!!! Taso oli kisoissa todella kova ja arvostan muita kisaajia paljon, he ovat tehneet monta vuotta enemmän töitä kuin minä ja sen takia he olivat kärkisijoilla. Nyt vaan tekemään lisää lihaa kun rauta on kuuma! ;) Puolitoista vuotta pitkää kurinalaisuutta syömisen&treenien suhteen on tullut elämäntapa, en aio missään nimessä lopettaa, koska tätä minä tykkään tehdä <3 Tämä koko HENKINEN ja fyysinen projekti on kasvattanut minua ihmisenä todella paljon. Olen itsevarmempi, itsetietoisempi ja elämänhaluisempi kuin koskaan aiemmin. Kyllä, tämä on ollut todella rankkaa, mutta minusta se on ollut kaiken arvoista. Nämä kisat olivat lähinnä "harjoituskisat", eli tiedän mitä se vaatii ja pystynkö siihen....PYSTYN!  JA tiedän  haluanko jatkaa kisaamista... KYLLÄ HALUAN!!! :)

Kisadieetti oli rankka mutta olin ajatellut että se olisi ollut vielä rankempi, oli jäätävä NÄLKÄ, mielihaluja PALJON, KYLMÄ koko ajan, heikko olo, VÄSYNYT ym...mutta selvisin kaikesta tästä. Keho toimi siis dieetin aikana mallikkaasti, rasva paloi ja kiristyi. Ei tullut minkäänlaisia ongelmia, kuin taas kuulin että jollain muilla se dieetti ei mennyt suunniteltusti.

En ole aiemmin varsinaisesti esiintynyt missään isolle yleisölle, varsinkaan pikku-pikku-bikineissä, sain todella hyvää lavakokemusta ja esiintymisestä pelkoa pois. Lavalla adrenaliini valtasi koko kehoni, että jännitin hurjasti lavalla ja se näkyi valitettavasti jäykkyytenä. Mutta NAUTIN todella paljon lavalla olemisesta ja se myös onneksi näkyi! :D Paljon saa vielä harjoitella esiintymistä ja nyt onkin kokemusta ja tietoa mitä lähteä parantamaan...:)

Kisalookki sai kehuja :) Ihanat hiukseni kiharti Tony Koskiluoma-Vaarno @ Vox, itse kosmetologina tehty meikki, bikinit ja huoltajani Anna-Kaisan maalaama kisavärit olivat onnistuneet! :)) Itse oon niin itsekritiikkinen niin olisin näin jälkikäteen kisakuvien nähneenä hieman "pehmentänyt" lookkia, eli hieman esim. itse tehtyä meikkiä parannellut, mutta ensi kerralla viisaampi ;)
Ihanat kisakynnet loihti Mira Huttunnen @ Studio Luxos, annoin vapaat kädet mielikuvitukselle ja tässä tulos <3

Käsin maalattuja ruusuja,nuppuja ja timantteja <3

Huoltajani luona kisavärin välineet valmiina :)

Kaksi kerrosta kisaväriä päällä, huh kun on tumma :D

Kisojen jälkeen on erittäin ihanteellista rakentaa lihasta kun keho on "tyhjä". Keho imaisee kaiken mitä syö suoraan lihakseen, joten kisojen jälkeen on erittäin tärkeää katsoa mitä syö. Eli jos syö paljon rasvaa ja sokeria niin se tietenkin imeytyy lihaksen ja ihon väliin rasvana, joten ei kannata ahmia kuin porsas, maltti on valttia tässäkin. Mutta sain syödä mielihalut pois ja niin tein. Maha turposi kuin pullataikina ja oli todella todella kipeä, mutta oli TODELLA HYVÄÄ! :D Kisojen jälkeen mentiin syömään Chicosiin burgereita <3 ja oli ihan pakko maistaa suklaa jälkkäriä Rocky Road. Voi taivas kun se suli suuhun, ilme oli kuin en olisi saanut ruokaa vuoteen :D


Chicosin Burgeri BulletPork <3

Suklaa jälkkäri Rocky Road <3


Vappuna sain juoda kuplivaa ja syödä mitä huvittaa ja näin myös tein! :D Varovaisesti piti tietty ottaa kun viimeksi juonut vuosi sitten. Oli todella kiva ilta ystävien kesken ja baarissakin tuli käytyä tanssilattialla, hirveä kolmen päivän krapula, mutta oli sen arvoista...vuoden päästä uudelleen! :D


Vappu posea ;)

Kisojen jälkeen on hyvä saada palautetta tuomareilta/liitolta, mutta nykyään ei kuulemma enään saa ja syy siihen on että kisaajia oli 220kpl ja heidän on mahdotonta antaa niin monelle kisaajalle palautetta :( Tämä on minun mielestäni todella huono asia, koska miten muuten kisaajat pystyvät kehittämään itseään jos eivät tiedä mitä tuomarit hakevat ym.... Mutta onneksi oma Fitfarmin-tiimi kisakatsomosta olivat valppaina ja ottivat ylös mahdolliset muistiinpanot palautetta varten. Sain palautetta seuraavasti... 
"Bikini on sinulle oikea laji ja rakenne on hyvä joten ovet on avoinna tulevaisuudessa. Kunto täytyy olla kireämpi , erityisesti takareiden ja pakaran seutu ja treeniä tarvitaan lisää koko kroppaan.
Stailaus oli onnistunut eli meikki, hiukset ja bikinien väri meni nappiin. Olit todella kaunis lavalla. Bikini fitneksessä lavalla persoonaa ja räväkkyyttä saa ja pitää tuoda esille jotta erottuu, ensi kerralla enemmän säteilyä ja läsnäoloa niin erotut line-upista paremmin. Poseerauksiin enemmän rentoutta , välillä jännitit aika paljon."

Totta on joka sana ja tiedän jatkossa mitä lähteä kehittämään ja parantamaan :) Bikiniin fysiikka on omasta mielestäni vielä "keskeneräinen", mutta nyt minulla on todella hyvä pohja mitä rakentaa lisää lihasmassaa oikeisiin kohtiin. :) Toi jännittäminen oli isoin asia mikä pitää saada kuntoon, mutta kuulemma nyt kokemusta rikkaampana se on helpompaa kun tietää millaista siellä lavalla on :) Kaksi viikkoa kisojen jälkeen kävin valmentajani Jari "Bull" Mentulan ja Harri Forsbergin luona keskustelemassa palautteesta ja asettamassa uusia tavoitteita. Molemmilla oli samat ajatukset kuin minulla... En aio kisata enään tänä vuonna, vaikka piti. Vaan vasta ensi vuoden keväänä tai /ja syksyllä. Saan rauhassa kehittää lisää fysiikkaani, eikä tarvitse stressata liian tiukasta aikataulusta ja myös henkinen puoli saa levätä.

Jarilta ja Harrilta tuli ohjeet jatkoon....Nyt jatketaan aivan uudella konseptilla treeniä ja syömisiä... Enään ei tule isoa "massa-kautta", vaan pidetään kroppa lähellä kisakuntoa, painoa saa tulla n.2-5kiloa kisapainoon lisää, eli pidetään koko kesän kunto kovana. Sopii mulle niin kivempi treenata kesällä kun ei ole "hylje" oloa ja mahtuu normi vaatteet päälle ja rantabikinit ;) Ruokavalioon tulee hiilihydraatteja, mutta maltillisesti. Treenit vaihtuvat laji kohtaiseksi, eli sellaista treeniä mitä bikini-fitness vaatii. Luvassa paljon kuluttavampaa treeniä, kuten portaita, loikkia ja mäkijuoksuja, jotta saadaan alakroppa paremmin aktivoitua. Salitreeniä on myös ohjelmassa mutta ei enään niin hallitsevasti. Odotan uusia ohjelmia erittäin innokkaana, ensi viikolla alkaa uudet ohjelmat! :D

Nyt on todella iso motivaatio jatkaa eteenpäin ja tähdätä seuraaviin kisoihin. Kisaura on nyt avattu ja jyrkällä päättäväisyydellä,kovalla itsekurilla, jääräpäisyydellä jatketaan treenejä ja oikein syömisellä seuraavia tavoitteita kohti! ;)


Kaikille mahtavaa kesän alkua!!! :))
Laitan Jonne Kunnarin ottamia kisakuvia omaan kansioon kuvagalleriaan. Ja lisää kuvia löytyy   www.bodylehti.fi sivuilla :) Lisää kuvia tulossa myöhemmin ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti