torstai 16. lokakuuta 2014

Nordic Fitness Expo-messuilua ja kaunistautumista kilpailuihin!

Viime viikonloppu oli todella vauhdikas!

Perjantaina ajoin Lahteen Letic liikuntakeskukseen, jossa Gabriella Bankuti piti aamu kymmeneltä luentoa ja sen jälkeen treenattiin. Leiri oli lähinnä tarkoitettu niille, jotka ovat kisaamassa tai aikovat tulevaisuudessa mahdollisesti kisata, päiväleiri kesti n.klo.10-15. Meitä oli paikan päällä vain kourallinen, joten saatiin todella yksityiskohtelua jokainen. Luennolla hän selitti englanniksi omia näkökulmia fitness maailmasta ja kisaamisesta ylipäätään. Hän näytti omia kisakuviaan vuosien varrelta ja kertoi miten on muuttanut treenejään ja ruokavaliotaan aina tarpeen mukaan mitä piti kehittää. Huikeita saavutuksia tehnyt ja nykyään hän valmentaa kisaajia Unkarissa, joten toistaiseksi omat kisaamiset jääneet hetkeksi pois. Vaikka hän ei kisaakaan, niin uskomattomassa kunnossa hän on koko ajan. Hän ei lopeta omaa elämän tapaansa treenata ja syömiset ovat edelleen kurinalaiset. Hänestä huokuu se palo fitness urheiluun, mikä on ihailtavaa!


Gabriella Bankuti Fitness kuningatar

Luennon jälkeen treenattiin poseerauksia ja T-kävelyä. Osa tytöistä on aiemmin treenannut näitä, mutta osa ensimmäistä kertaa. Samassa Gabriella katsoi jokaisen fysiikan ja kertoi mitä pitäis kehittää ja mitä oli hyvää.
Itse sain hyvää palautetta siitä, että poseeraukset näyttävät hyviltä ja ne tulevat luonnostaan, mutta niitäkin pitää aktiivisesti harjoitella lisää. Lisäksi on hyvä rakenne bikini fitnekseen, sekä kaunis hymy ja kasvot :) Rakentavaa krtiikkiä sain että olkapäihin tarvitsen lisää muotoa, samoin takareisiin ja peppuun (jonka tiesin jo) ja selkää pitäisi vieläkin kehittää lisää että sivuasennossa saadaan isompi U-muoto/kaari. U-muotoa saa myös kun lisää liikkuvuutta selkään, mikä on ollut aiemmin isompikin ongelma, mutta nyt saatu pikkuhiljaa lisää liikkuvuutta.

Sitten treenattiin pakaroita, mitä olin odottanut. Tehtiin kiertoharjoittelua neljällä eri liikkeellä: (neljä kierrosta ja 10-15toistoa)
- suorinjaloin maastoveto käsipainoilla ja varpaiden alle pikkupainot, jotta takareidet venyvät enemmän. Tuntuu tosi hyvin takareisissä.
- polvet maassa pystyasennossa, kaveri piti nilkoista kiinni ja hitaasti jarruttaen kädet edellä kohti maata ja ponnahdus ylös. (saman tyyppinen liike kuin mitä tehdään GHR-laitteessa) Tuntuu tosi hyvin takareisissä. Minulla usein alkaa vetämään pohkeista suonta, jos en ole venytellyt tai juonut tarpeeksi vettä.
 - seistään ja kahvakuula kahdella kädellä kiinni, toinen jalka nousee suorana taakse 90 asteen kulmaan, jolloin kahvakuula koskettaa maata "baletti-asento/T-asento". Vuorotellen ja tuntuu pepussa.
- kahvakuula pääntaakse painoksi, rauhallinen kyykky, peppu pitkälle taakse. Tuntuu todella hyvä polte pepussa.

Treenien jälkeen tukka pystyssä ja hikinen selkä. Gabi tsemppas loppuun asti :)

Tämän jälkeen oli aerobisen vuoro, jossa minun oli pakko ottaa kevyemmin kun en ollut täysin terve vielä. Gabriella painotti että tämmöinen harjoite polttaa hyvin rasvaa, jos on rasvaisuutta peppu/jalka-osastolla. Kierroksia tehdään kolme. Minuutin tauko.
- aerobic korokkeelle astuminen (korkein muoto) hitaasti alas ja ylös, kahvakuulat käsissä (8kiloa),
15toistoa/jalka
- sumoveto, eli jalat leveällä asennolla, varpaat ulospäin, kahvakuula keskelle, kyykky alas ja ylös, että kuula osuu lattiaan, purista ylös liikeessä peppua tiukaksi, 30 toistoa (24kiloinen kuula)
- lyhyt kuminauha nilkkoihin ja sivuttain liike kantapäät edellä molempiin suuntiin, 20toistoa/jalka.
- toinen jalka korokkeella ja toisella jalalla sivulle nosto niin ylös kun saat, 15toistoa/jalka.

Aerobisen jälkeen pidettiin lyhyt lounastauko. Itse söin kevyesti, jotta seuraavassa treenissä ei tulisi huono olo (banaani, manteleita ja proteiinijuoma).
Tauon jälkeen mentiin kuntosalin puolelle, vuorossa selkä. Tehtiin neljä eri liikettä, kolme sarjaa ja toistoja 10-12.
- taljassa pull over myötäotteella (mun ehdoton lemppariliike)
- taljassa pull over vastaotteella
- maastaveto pienellä twistillä, pyöräytettiin olkapäitä vedon lopuksi. Tuntuu hyvä polte selässä.
- leuanveto laite, lavat ensiksi yhteen ja sitten veto ylös, jottei liikettä tehdä käsillä, vaan selällä.

Selkäharjoituksen jälkeen tehtiin olkapäät. Tehtiin neljä liikettä ja kolme sarjaa, toistoja n.10-12.
 - käsipainoilla (2-4kiloa). Toinen käsi tueksi rinnan alle suoraksi. Toisella kädellä painon kanssa sivuliike vastakkaisen käden yli.
- sama käsi, viedään käsi eteenpäin.
- sama käsi, viedään käsi sivulle.
- vaihdetaan kättä.
- molemmilla käsillä yhtäaikaa käsipainoilla sivuille liike, kyynerpäät ylöspäin.

Lopuksi tehtiin Gabriellan oma vatsatreeni, jolla hän itse kotona treenaa huikeita vatsojaan.
Kiertoharjoittelulla kolme kierrosta, neljä liikettä ja 10-20 toistoa.
- ylätaljassa "rukous" liike.
- tasapenkillä selällään, jalkojen heitto puolelta toiselle rauhallisesti ja hallitusti.
- tasapenkillä jalkojen heitto päänyläpuolelle, että peppu ja yläselkä irtoaa penkistä.
- jalat tuettuna vatsapenkissä. Ensiksi nopealla temmolla 10 suoraa vatsaliikettä, 10 vinoja ja 10 U-muodossa räjähtävä liike puolelta toiselle.


Gabriellan motto!

Tämän jälkeen oli kiljuva NÄLKÄ! Joten söin isoimman hiilihydraatti aterian mitä minulla oli, iso kasa basmatin riisiä, jauhelihaa, parsa&kukkakaalia, vihanneksia, ituja, kananmunanvalkuaista. Ihme etten kyllästy tähän ruokaan, nam <3


Juttelin siinä samassa Spartan Gear pääohjaajan Antti Nurmen kanssa, että osallistunko iltaleiriin vielä samana päivänä, jonka hän ohjaa Gabriellan kanssa. Päätin olla menemättä, koska en halunnut ylikuormittaa kehoani, kun en ollut vielä täysin terve. Mikä oli hyvä päätös, koska kaksi päivää messuilua oli vielä luvassa. Lähdin Motelliin lepäilemään ja keräämään voimia loppupäiville. Kuulemma iltapäivä leiri oli todella täynnä ja tahti oli kova.

Iltapäivä treenissä olisi ollut luvassa klo.17.00-20.00
- Rasvanpolttotreeni
- Kahvakuula jalkatekniikat
- Bodyweight harjoitteet, keskivartalo tekniikat, puhdas punnerrus, eläinliikkeet
- tekniikoiden yhdistäminen ja harjoitteiden rakentaminen
- Liikkuvuus harjoitteet
- Foamrollerin käyttö


Ensimmäistä kertaa olin Motellissa ja voin rehellisesti sanoa, että oli kyllä viimeinen kerta. Näin jälkikäteen naurattaa, mutta paikan päällä ei yhtään. Perushuone, jossa plussana oli jääkaappi, mutta ei sitten muuta....saippuaa ei ollut, vain tyhjä purkki lavuaarin päällä?! Ja hiekkaa oli lattialla ym... Noh edullinen se oli silti ja nukkumaan sinne olin vaan menossa. Motellia piti thaimaalainen yrittäjä, jossa samassa oli Thai ravintola. Tuli ihan mieleen Thaimaan reissu 4 vuotta sitten kun haju oli joka huoneessa sama. Lahden Hotellit olivat ylibuukattuja koko viikonlopun ajan kun oli Nordic Fitness Expo kisat messukeskuksessa.

Seuraavana aamuna lauantaina oli aikainen herätys, kello kuusi soi herätyskello. Laitoin itseni messu edustuskuntoon ja lähdin kohti Hotelli Cumulusta Eerika Heinisen luo. Aloitettiin kisameikillä ja lopuksi hiukset. Eerikalle oli todella ilo tehdä meikki, kun iho oli niin hyvässä kunnossa ja hänellä on niin hyvä luusto kasvoissa. Eerika pyysi että tehdään lähes samanlainen meikki kun hänellä oli Jyväskylän karsinnoissa, eli bikineihin sopivat sävyt. Kirkkaan hohtava sininen oli toiveena luomivärinä ja hiukset kiharalle. Itse ja Eerika oli lookkiin tyytyväinen. Lauantaina oli Nicole Wilkins Bikini Fitness kisat, jossa Eerika sijottui mitallille 6. HUIPPUA! Lisää kisakuvia Jonnen galleriasta.


Eerika valmiina Nicole W. kisoihin!

Samalla kyydillä mentiin messukeskukseen, Eerika lähti kisaajien takahuoneeseen valmistautumaan ja minä Spartan Gear pisteelle töihin edustamaan :)
Päivä messuilla oli hektistä ja myytiin todella hyvin tuotteita. Eniten meni Foam roller-hieronta/pilates rullia, jotka ovat Spartan Gearin huipputuotteita, koska niissä ei ole sisällä ilmaa. Monet kaupassa myytävät tai toisen firman myydyt foam rollerit sisältävät ilmaa, joten ajan kanssa ne lyhistyvät/pehmenevät ja rulla on käyttökelvoton. Mutta näin EI käy Spartan Gearin rullalle! Toinen mitä myytiin paljon oli Spartan Gearin mustat treenihousut, jotka ovat minun ehdottomasti suosikki treenihousut ikinä! Niissä on korkea vyötärö, joka mukautuu todella hyvin vartalon mukaan, joustaa ja ei purista! Ensi vuoden vaihteessa materiaalista tehdään vielä kestävämpää ja sitten tulee uusia värejä <3


Oma naama löytyi Spartan Gearin ständiltä :D

Lauantai päivän päätteksi mentiin koko Spartan Gear- tiimi syömään Lahden parhaimpaan Italialaiseen ravintolaan syömään, odotettiin melko kauan pöytää, mutta itselle tilattu pasta ja lihapullat oli odottelun arvoiset. Maha pulleana menin hotellille lepäämään, kun muut menivät vielä iltadrinksulle lähikuppilaan. Aamulla minulla oli kuitenkin taas aikainen herätys.

Sunnuntaina herätys onneksi vasta seitsemältä ja vuorossa SM-kisat. Eerikan luona kahdeksan pintaan tekemään uudestaan meikkiä ja hiuksia. Aloitettiin meikistä ja Eerikan toiveiden mukaan tehtiin hieman vaaleammin silmät kuin lauantaina. Huomattiin että monelle muulla kisaajalla oli paljon vaaleammat ja luonnollisemmat meikit. Hiuksissa oli hieman enemmän haastetta kun hiuksia ei pesty edellispäivän lakoista ja yön hikoiluista. Hiukset tietenkin hieman sähköstyivät ja yritin saada pörröisyyttä pois hiuksista. Kiharrettiin hiukset samallalailla kuin lauantaina. Mutta näin jälkiviisaana olisi voinut, jotenkin esim. lavuaarissa pestä hiukset edellisiltana, jotta hiukset olisivat puhtaat ja helpompi käsitellä. Harmittaa tietenkin, että hiukset olisivat voineet olla vielä paremmat sunnuntai kisassa näin jälkiviisaana. Sijoitus oli Eerikalla SM-kisoissa 7. Olisi ollut pienistä jutuista kiinni, että olisi päässyt mitalleille kuuden parhaan joukkoon, mutta silti huikee suoritus ensimmäisiksi SM-kisoiksi ja Eerika kuitenkin sai kaksi pokaalia kotiin viemiseksi, mikä on paljon. Olen niin ylpeä Eerikasta! <3 Ja onnea myös huippuvalmentajalle Tanja Koskiselle, joka valmensi isolla osaamisella kovan kisaajan fitness lavoille!

 Sunnuntai messupäivä Spartan Gear pisteellä oli taas aikamoista, ihmisiä oli paljon ja myytiin myös hyvin. Itse väsyneenä hassuttelin ja ihastuin muskeli treenihousuihin ja laitoin ne jalkaan. Kyllä oli niin katseenkääntäjä housut, että oli kiva saada ihmiset hymyilemään ja hämmentymään ;) Pitäsi viel rohkaistua ja laittaa myös treenatessa jalkaan, varmasti Lohjan Bodauksen pojat/likat antavat hilpeää palautetta housuista. Päivän päätteksi purettiin ja siivotiin ja lähdin ajamaan kohti Lohjaa.


Väsyneenä hirveä virnistys päälle :D

Meillä oli todella kiva tiimi, joten päivät menivät todella nopeasti ja mukavasti. KIITOS kaikille Spartalaisille <3


Mikko, Janina, Gabriel, Ville ja Antti

Sunnuntai messupäivän aikana ääneni hävisi melkein kokonaan, oli sellainen piipittävä viskibasso-ääni ja päätä alkoi vihloamaan ja ajaessa kotiin olo paheni huomattavasti. Kotona alkoi nousemaan takas kuume. Lääkäriin oli pakko mennä ja sain antibiootti kuurin. Virus edelleen, mutta pahempana ja samalla silmätulehdus.
Tämä viikko mennyt lääkärin määräyksestä PAKKOLEVOLLA, puhekiellolla ja rentoutumisella... Nyt ollut niin hektistä, että kroppa ei pysy perässä, nyt pakko ottaa iisisti. Vuokrattiin eilen mieheni kanssa Angelina Jolie Maleficent leffa, joka oli todella katsomisen arvoinen ja Hugh Jackman X-men days of future past oli myös hyvä. Rentoutumisen merkeissä nautiskeltiin Ben&Jerrys jäätelöä, joka oli minun cheatmeal hetkeen, hyvällä omatunnolla nautin <3

Toivon mukaan saan nyt kropan kuntoon ja pääsen piakkoin treenaamaan, niin hirveä hinku olisi päästävä treenaamaan kun makanut taas 2viikkoa.

Eilen ilmestyi osa 2 Golden Cap-siideri "naisten etkot"-mainos sosiaaliseen mediaan, tästä kuvasta moni tunnisti paremmin kasvoni.


Golden Cap siideri "Naisten etkot"

Pitäkää itsestänne huolta, syökää vitamiinit ja maitohappobakteerit, jotta pysytte terveenä näin flunssa aallon aikaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti