torstai 9. lokakuuta 2014

Kahvakuulaa, mallikeikkoja ja Fitness Expo...



Pari viikkoa sitten olin Turussa Spartan Gear kahvakuula-ohjaajakoulutuksessa. En selvinnyt mustelmitta, mutta hengissä ollaan ja uutta on kivaa opittu :)
Koulutuksessa oli erilaista porukkaa. Osalle kahvakuula oli jo tuttu ja osalle tämä oli ensimmäinen kerta, kun käsittelee kunnolla kahvakuulaa…kuten myös mulla. Ohjaajakurssi oli enimmäkseen niille, jotka ohjaajat kahvakuula tunteja, mutta myös niille jotka haluavat hioa tekniikkaansa, tai hakea uutta vaihtelua liikunta harrastuksiinsa. Minulle tämä oli taas sitä, että osaan hallita paremmin omaa kehoa ja saan erilaista ärsykkettä omaan liikkumiseen. Varsinkin kilpaurheiluun on kiva saada uusia vaihtoehtoja sali harjoittelun lisäksi, mutta en pois sulje sitä vaihtoehtoa, että tulevaisuudessa voisin ohjata tuntejakin kilpaurheilun jälkeen.

Heti ensimmäisellä tunnilla saatiin ottaa kahvakuula käteen, että saisimme tuntumaa kuulaan ja pian se liikkuikin kätevästi näin ekakertalaisellakin. Ensin tehtiin yksin ja sitten paljon liikeitä parin kanssa.
Kahden päivän aikana käytiin ensin hieman perustekniikka läpi ja sitten erilaisia harjoitteita. mm.

- Etuheilautus kahdella kädellä & yhdellä kädellä. (Ponnistetaan lantiolla vauhtia ja kuula antaa myös voimaa liikeeseen.)
- Rinnalle veto. (Tehdään liike etuheilautuksesta yhdellä kädellä, heilautus rinnalle.)
- Korkea veto (Etuheilautuksesta kyynerpäästä nosto ylöspäin.)
- Räkki-asento (Välivaihe monille työntö ja punnerrusliikkeille.)
- Erilaisia punnerruksia (Punnerretaan rinnalta pään päälle.)
- Työntö.
- Erilaisia tempauksia (Todella haastava tekniikka, heilautuksesta rinnasta suora liike käsi suoraksi pään yläpuolelle.)
- Erilaisia kyykkyjä (Esim. etukyykky, hindukyykky, kasakkakyykky, askelkyykyt ja jännehyppy.)
- Erilaisia vatsalihas harjoitteita (Esim. istumaan nousu, venäläinen kierto, linkkuveitsi ja lantion nostot.)
- Liikkuvuus harjoitteita kahvakuulan kanssa. (Esim. askelkyykyt ja kasakkakyykky.)
- Ulkoharjoittelua parin kanssa ja yksin.

Ote kahvakuulasta on merkittävä tekijä. Tekniikka pitää olla puhdasta, muuten liikesuoritus kärsii, loukkaantumisriski kasvaa ja kämmenen iho rikkoutuu. Itsellä tekniikka ei ollut mitä puhtain kun ensimmäistä kertaa kuulaa käytin ja iho jo rullalla ensimmäisillä tunneilla. Loppupäivän iho oli todella hellänä ja varsinkin seuraavana päivänä. Pahimmissa tapauksissa pystyy teippaamaan oikealla tekniikalla kämmenet urheiluteipillä jos iho on rikki.
Perusotteet:
  • myötäote
  • vastaote
  • apinaote
  • alaote (sarviote kahva alhaalla)
  • yläote (sarviote kahva ylhäällä)
  • kuulaote (kuulasta ote pohjasta tai sivusta, ei kahvasta)
  • vasaraote
  • syväote
Toisena päivänä tehtiin kahvakuula harjoitteita ulkona, mikä oli hauskin osuus . Tehtiin yksin ja parin kanssa. Spartan Gearin ohjaaja Antti Nurmi nappasi lennossa hauskoja kuvia harjoitteista…Tehtiin jonglööraustekniikoita, slam-tekniikoita, heittoharjoitteluita, veto- ja työntöharjoitteita ja parin kanssa kilpailtiin innolla muita vastaan. Kuvasarjassa tehtiin parin kanssa vuorotellen harjoitteita kaksi kierrosta muita vastaan.


Yliolan heitto kahdella kädellä

Työntö eteen yhdellä kädellä


Työntö eteen yhdellä kädellä

Yliolan heitto yhdellä kädellä

Ympyrässä tehtiin jonglööraus harjoitteita yksin.

Aluksi ja lopuksi tehtiin lämmittelyt ja venyttelyt

 Lopulta saatiin diplomit ja jäi todella hyvä mieli että taas opittu uutta ja kivaa. Sain lisää haastetta liikkumiseen ja urheiluun. Kiitos Spartan Gear! <3

Ryhmärämä diplomit kourassa!

Olen käynyt myös lisäkoulutuksissa liittyen kauneudenhoitoalaan. Minulle uusi tuotesarja ranskalainen Guinot, jolla teen jatkossa mm. kasvohoitoja ja vartalohoitoja vuokratuolissani. Erittäin arvostettu sarja ja perustettu Ranskassa 1963. Todella mielenkiintoinen tuotesarja ja odotan innolla, että pääsen näitä käyttämään. Itseasiassa itse olen jo hieman päässyt kokeilemaan tuotesarjaa, kun saatiin tuotekassi koulutuksessa mukaan, mm. käsivoide ja kasvoille rakeellinen kuorinta. Lisäksi minulla oli reilu viikko sitten Golden Cap siiderin mainoskuvaukset, joihin valmistauduin edellis iltana. Laitoin stressaavalle iholleni ja silmilleni harso naamiot, jotka kosteuttavat, kirkastavat, kiinteyttävät, eli pikakaunistaa juuri ennen tärkeää "juhlaa". Meikistä ja kasvoista tulivat pirteän näköiset kuvauksia varten. Harsokasvonaamiota kutsutaan tutulla nimellä ”Tuhkimo” naamioksi, joka on nyt uutuus tuote Guinot sarjassa. Aivan loistava ennen juhlia aikuiselle iholle, joka pikaisesti tuo tarvittavaa pirteyttä kasvoille. Itse en kiinteyttä tarvitse, mutta silloin tälllöin ei ole haitaksi.

MUUMIO!!!

Golden Cap kuvaukset olivat Veikkolassa ja oli ihanaa kun ei tarvinnut itse huolehtia meikkauksesta, hiuksista tai vaatteista. Useimmat kuvaukset joissa olen ollut kesän aikana, olen itse meikannut ja laittanut hiukset. Outoa oli kyllä mennä kuvauspaikalle ja tervehtiä kuvausväkeä täysin naturelli lookissa. Oli ehkä hieman ”alaston olo”, mutta eipä menny kauaa kun istuin jo meikkaajan edessä laitettavana. Erikseen oli stailaaja, joka valitsi vaatteet kuvausten teeman mukaan. Hiukset, meikki ja vaatteet valmiina… sitten vaan kameran eteen! Paikalla oli minun lisäksi kaksi muuta mallia, nais- ja miesmalli. Kuvaajana oli Lars Johnson. Golden Cap siideri mainokset tulevat sosiaaliseen mediaan, eli yleisesti nettiin, Facebookkiin ja Instagramiin. Mainoksissa mainostetaan uutuus makuja ajankohtaisilla teemoilla kuten: ”tenttikausi ohi”, ”naisten etkot” , ”selfiet” ym. Mainoksia näkyy nyt pitkin syksyä. ;)  Kuvauksiin meni aikaa noin kuusi tuntia. Lounastauko pidettiin välissä. Tarjolla oli pizzaa ja salaatteja…Tällä kertaa minulla EI ollut mukana omia eväitä, vaan söin salaatteja ja pari pizza palaa kun on valmentajalta lupa syödä silloin tällöin vapaammin. Oli kyllä pirun hyvää pizzaa, kun sitä saa niin harvoin. Vatsassa vähän kyllä nipisti jälkikäteen. Tänään tuli ensimmäinen Golden Cap mainos, jossa näkyy minun naamani. Itse en itseäni tunnista kuvasta, kun tyyli on todella erilainen kuin yleensä, mutta on se kiva saada vaihtelua tähänkin naamaan. ;)

Hiusmallina olin myös ekaa kertaa reilu viikko sitten KC Professionallilla. He hakivat malleja trendi värjäyksiin ja leikkauksiin Helsingissä. Haku oli avoin casting-tilaisuus ja menin riskillä paikanpäälle näyttämään hiuksiani, että sopivatko ne heidän teemaan. Paikalla oli minun lisäksi yli 30 tyttöä ja he valitsivat VAIN 10 mallia. Olin onnekas, ja he valitsivat minut siihen kymmenen joukkoon Tuli tosi hyvä mieli :) Kaikille malleille oli tarkoitus tehdä erilainen värjäys ja/tai leikkaus trendin mukaan, joka näytetään saman päivän näytöksessä alan ammattilaisille koulutuksena. Paljon on ollut trendinä liukuvärjäyksiä ja se on vielä trendissä mukana, mutta pienellä twistillä. Minulle tehtiin BALAYAGE värjäys, eli luonnollinen raidoitus tai liukuväri. Minulla oli todella hyvä pohja alla, niin siihen oli hyvä tehdä tämän tyyppinen värjäys. Ensiksi värjättiin tyvi, sitten tehtiin balayage. Eli isoon pyörö harjaan laitetaan väriä, jolla tehdään näitä esim. raitoja, joko vaan latvaan tai koko matkalta hiuksiin. Annettiin vaikuttaa, pestiin ja päälle laitettiin vielä hunaja ruskea väri koko hiuksiin, että raidoista tulee luonnollisen näköiset. Ja taas annettiin vaikuttaa, pestiin, föönattiin, muotoiltiin ja siistittiin latvat. Aamu kymmenestä ilta kahdeksaan kesti päivä. Tarjottiin lounas, mutta tällä kertaa minulla oli mukana tutut omat eväät… kanaa, parsakaalia/kukkakaalia, kananmunanvalkuaista, basmatiriisiä ja kurkkua. Muut herkuttelivat intialaista, tuoksui hyvälle. Lisäksi saatiin MUHKEA tuotekassi. Sain itse valita ja otin Kc Professionallin värjätyille hiuksille shampoon, hoitoaineen, ruskea sävyisen kuiva shampoon ja kiiltolakan. Kunnon hemmottelu päivä! Kuvia ei olla vielä saatu. Laitan niitä heti kun ne tulevat.
 

Tässä esimerkki balayage värjäyksestä.

Olin myös tutun kuvaajan Tomi Norrbyn kanssa studio kuvauksissa Lohjalla. Tehtiin ihan perussettiä. Tarkoitus oli kokeilla erilaisia valoja ja asetuksia. Lainasin kihlatultani Markulta isoa kauluspaitaa ja siihen stailasin vain siihen sopivan huuli meikin ja tumman silmä meikin. Tuli kyllä erilaista kuvaa, jota on aina kiva saada mallikansioon. 








Tällä viikolla on nyt lepoviikko. Ehdin tekemään maanantaina ensimmäisen aamuaerobisen Vili-koiran kanssa, mutta sen jälkeen alkoi kipeytymään kurkku ja päätä vihlomaan. Kuume nousi yöllä ja olo oli todella kamala. Ei pystynyt hengittämään ja nukkuminen oli hankalaa. Kävin lääkärillä, joka mittasi tulehdusarvot ja tehtiin nieluviljely. Tulehdusarvot olivat koholla, mutta onneksi nieluviljely oli negatiivinen, eli virus kyseessä. Antibioottikuuri piti lopettaa heti, koska se heikentää lisää kehon puolustusta. Nyt maitohappobakteerikuuri sen sijaan. Elokuussa olin viimeksi kipeä ja silloin oli korvissa tulehdus ja sain myös antibioottikuurin. Nyt saatu käsky, että pakko lopettaa stressaaminen…se heikentää kehon puolustusta, joka altistaa tulehduksille. Joo, kyllä tiiän, että on stressiä. Joka paikkaan pitää ehtiä ja tehdä, mutta päivässä loppuu tunnit kesken…Onneksi kohta helpottaa, kun asiat selkeentyy, eikä ole niin kiire joka paikkaan. :) Nyt ollut paljon lepoa, lääkeitä ja malttia, että pääsen terveenä Lahteen...

Huomenna perjantaina Lahdessa Letic liikunta- ja kamppailukeskuksessa on Gabriella Bankutin luento ja treeni, jossa hän kertoo kokemuksiaan kilpailemisesta ammattilaisena, valmentajana, sekä siitä, millaista on elää fitness maailmassa Treenissä luvassa Gabriallan oma vatsatreeni ja rasvanpolttotreeni. Kerron aiheesta lisää ensi viikolla.

Lahdessa on myös lauantaina ja sunnuntaina Nordic Fitness Expo kisat! Menen Spartan Gear pisteelle edustamaan. Saa tulla moikkamaan ja katsomaan tarjontaa! ;) Mainitsin viimeksi, että kaverini Eerika Heininen on kisaamassa kumpanakin päivänä. Hänelle teen kisameikin, hiukset ja viimeistellään kisalookki. Laitan kuvia ja linkkejä viikonlopun jälkeen, että miten kävi kisoissa ja tietty omat kokemukset messuilta! Kaikille kisaajille hurjasti tsemppiä!!! Tästä viikonlopusta tulee HUIKEE!!! :D

Aktiivista viikonloppua kaikille! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti