maanantai 10. marraskuuta 2014

Miten menee uuden valkun kanssa?

Kaksi viikkoa kulunut uuden valmennuksen kanssa, enkä vois voisi olla tyytyväisempi :)
Kahden viikon jälkeen piti ilmoittaa uudelle valmentajalle paino ja kuulumiset. Miten menny treenit ja syömiset?

Treenit olivat alussa vähän aikaa vieviä kun oli hakemista oikeiden painojen kanssa ja tullut uusia liikkeitä. Parasta silti ollut, että tuntumaa on tullut juuri oikeaseen lihakseen liikettä tehdessä ja valmentaja on lähes aina lähellä neuvomassa jos tuntui ettei tekniikka ollut oikea. Lihassärkyä ollut seuraavina päivinä treeneistä ja olen ollut todella innoissani niistä...treenit menny perille.
En ole ainakaan puoleen vuoteen tehnyt erikseen etureisille mitään liikettä edellisen valmennuksen aikana ja syy siihen oli tuolloin, että ei tarvitse tehdä kun on jo hyvät lihat etureisissä ja ylläpitoa tulee kyllä muissa jalkaliikkeissä. Nyt ohjelmassa on etureisiliike ja sain kyllä itkeä ja huutaa kun oli niin tuskaista tehdä ja painoja sai vähentää reippaasti. Vaikka etureisissä olisi sopivasti lihasta, niin sitä pitää kuitenkin muokata lajiin sopivaksi. Mahtava fiilis jäi treenin jälkeen kun etureidet olivat hyytelöä ja melkein kolme päivää oli etureidet hellänä.
 Toinen mistä olen erittäin innoissani on syväkyykky vapaalla tangolla. En tiedä olenko koskaan edes tehnyt niin syvältä kuin nyt, mutta kunnon kyykystä on aikaa melkein puolitoista vuotta. Selkä ei kertakaikkiaan kestänyt mitään raskasta kyykkäämistä. Mutta  nyt ei mitään ongelmaa, ei mitään! Selässä ei ole tuntunut mitään kipua, vaan todella hyvä tuntuma takareisissä ja pepussa. Loistavaa!
Alussa pakko kyllä lämmitellä hyvin pelkällä tangolla muutamaan otteeseen, ettei tule loukkaantumisia. Mutta ei mulla aluksi ole häävit painot tangossa... vaivaiset 5kiloa yhteensä, mutta jostain se lähettävä. Tällä viikolla kokeilen nostaa sitä 10kiloon. Kyykyt ovat todella hyvä liike jos haluaa muokata peppua ja minä todella tarvitsen massaa sinne alueelle.

Puhuin aiemmin, että treenejä on viikossa viisi, mutta nyt tuli juuri muutos että lisättiin kuudes treeni, nimittäin ulkotreeni. Onneksi Spartan Gearin treenileireillä on tuttua loikat ja hypyt, joten on vähän helpompi aloittaa kuudes treeni ulkona. Vaatetta vaan päälle ja ulos! ;)

Vaikka fysiikka olisikin kunnossa kun kisa ajankohta lähestyy niin pitää hyvissä ajoissa panostaa ja harjoitella esiintymistä ja poseeramista. Varsinkin Bikini Fitnesissä se on todella tärkeää, lähes puolet pisteistä tulee siitä. Pitää osata näyttää parhaat puolensa, olla itsevarma, persoonallinen ja näyttävä. Ollaan harjoiteltu pienessä kisaporukassa Lohjan uimahallin peilisalissa kerran viikossa tai kahdessa. Tunnin verran harjoitellaan vierekkäin vertailuja ja T-kävelyä. Itselläni vahvin osuus on T-kävely, joten pitää panostaa vertailun poseeramiseen vieläkin enemmän. Ongelmana minulla on lantion liikkuvuus, mitä liikkuvampi se on sen paremmin saa muotoja poseeramiseen.


Sivuposea


Liikkuva kuva :D


Olen nyt myös panostanut enemmän lihasten huoltoon kotona. Sponsorini Spartan Gearin foam-rollareilla olen rullaillut jalkoja, selkää, käsiä ja peppua. Paras hetki olisi rullailla sitä lihasta mitä on treenannut saman päivän aikana ja myös päivät sen jälkeen. Ja jos esim. stressistä hartia seudut kireytyy niin niitäkin rullailen tarpeen mukaan... Parhaan hetken olen huomannut kun illalla katsoo telkkaria niin telkkarin edessä lattialla hyvä samalla rullailla ja venytellä, unikin tulee paremmin
 Käytän sinistä Eva Foamroller -hierontarullaa (pilates-rulla) lähes koko kehoon,  Eva Foamroller antaa lihaksillesi syvähuollon treenin jälkeen. Se palauttaa pehmytkudostesi ja lihaskalvojesi eheyden ja pituuden helposti, tehokkaasti ja turvallisesti. Tumman sininen Rumblerolleri toimii kireiden lihaskalvojen avaamiseen, sopii niin kuntoilijoille kuin myös kovaakin treenaville. Rumblerollerin suuret nystyrät venyttävät lihaskalvoja tehokkaamin kuin perinteinen Eva foamroller, tästä syystä rullailu tehdään hitaammin jolloin haluttu tulos saavutetaan. Tällä rullalla aukeaa kireämmätkin lihaskalvot. Tätä  käytän varsinkin runnomaan takareisiä, ihan paras siihen! Punaisella kovalla trigger pallolla saa käsiteltyä todella hyvin "kipu/trigger" pisteet. Käytän varsinkin peppulihaksille kun foam-rullalla ei pääse niin kohdistetusti tiettyyn lihakseen. Monet käyttää myös tennispalloa samaan tarkoitukseen. Sattuu mutta kannattaa kokeilla ;)


Hyvä tehdä tästäkin rutiini, säännöllisyydestä hyötyy enemmän :)


Syömiset ovat oleet ihanaa vaihtelua... Aamupuuroa on enemmän ja sitä mielelläni aina syön. Aiemmin ruokavaliossani oli paljon kananmunan valkuaisia ja jouduin aina heittämään keltuaiset lavuaarista alas. Todella haaskausta! Mutta nyt aamupallalla vaihtoehtoisesti saan syödä kananmunaa keltuaisineen. Tai toinen maku elämys on ollut että saan aamupuuroon vaihtoehtoisesti laittaa nokareen VOITA! <3 NAM! Välipala muuttui niin että saan ruisleipää, supernam! Luonas ja päivällinen on aika samat kun aiemmin, mutta sain muutama hyvän vaihtoehdon lisää. Illalla tuttu rahka, johon en ole vieläkään kyllästynyt ja lisäksi pähkinöitä. Hedelmiä olen myös saanut enemmän kuin aiemmin ja treeni-ja lepo päivien ruokamäärät ovat nyt samat.

Paino oli lähtötilanteessa 61,2kg ja nyt 61,6kg, pientä nousua siis. Mutta en tiedä onko tuo luku kuinka tarkka kun alkoi viikonloppuna "naisten vaivat", jotka varsinkin minulla kerää nestettä. Uusi mittaus taas kahden viikon päästä.


Tällä viikolla ekaa kertaa olisi ulkotreenit, toivon mukaan ei hirveesti sada taivaalta mitään ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti