tiistai 28. lokakuuta 2014

Kaikki alusta UUSI VALMENNUS...lähtö laskenta än yy tee nyt!

Yhteistyöni Fitfarmin kisavalmennuksen teamissa on päättynyt. Olen kuitenkin iloinen että löysin kaksi vuotta sitten Fitfarmin nettivalmennuksen, jolla pääsin alkuun terveelliseen elämän tapaan. Syömiseni oli ennen todella huonolla mallilla, söin ehkä kaksi kertaa päivässä ja määrä oli todella alhainen. Liikkuminen ja urheilu oli kuitenkin aina mitä tykkäsi tehdä, mutta tuloksia ei tullut kun syömiset oli vääränlaiset. Liikuin kuitenkin ahkerasti ja kausiluonteisesti riippuen elämäntilanteesta. En mennyt liikkumisen kanssa tarpeeksi yli omien mukavuusalueen, joten kehittyminen oli hitaanlaista.

Nettivalmennuksesta toiseen sain syömiset ja liikkumiset pikkuhiljaa paremmaksi ja söin päivässä neljä kertaa kunnolla. Liikunta lisääntyi ja alkoi tuloksia syntymään ja haluttuja muotoja alkoi kehittymään. Siitä innostus lajiin syttyi todella palavasti. Nälkä kasvoi syödessä ja kilpailu henkisyys kasvoi entisestään. Halusin mennä kilpailemaan, enkä kadu päivääkään että lähdin!




Olen kasvanut henkisesti todella paljon ja samoin parisuhteeni koko kisaprojektin aikana. Kiukuttelin ja mielialat vaihtelivat todella monta kertaa päivän aikana ja huomasin kuinka hölmöistä asioista otin herneen nenään ja kuinka pitää oppia että se maailma ei pyöri vain sen fitneksen ympärillä. Ensimmäiset kisat teki valitettavasti minulle sen, että päässä ei pyörinyt muuta kuin kisa-aiheet. Mikä on yleistä kun kyseessä ekat kisat, kaikki on uutta ja jännää. Nostan hattua miehelleni, perheelleni ja ystävilleni, että jaksoivat kaikki huonot puolet ja kannusti kun sitä tarvitsin.

Nyt viisaampana ja kokemusta rikkaampana, tiedän mitä se kisaaminen on ja mitä se vaatii henkiseltä ja fyysiseltä osalta. Toivon mukaan otan kokemuksesta oppia suhteuttamaan tärkeät asiat, että se fitness ei ole ykkösenä elämässä. Minulle ykkösasiat ovat perheeni, ystävät, hyvä työpaikka ja onnellisuus ja siinä seassa fitness. Tämä on mun juttu, en mä tätä muuten harrastaisi, jos en pitäisi tästä. Mutta PALAVA HIMO on edelleen lajia kohtaan, se ei ole hiipunut mihinkään! Ammattilaisille tämä on elämäntapa ja fitness on yksi tärkeimpiä asioita elämässä. Minä teen tätä himosta urheiluun. HALUAN ja TEEN parhaani. Joko se riittää kärkisijoille tai ei, mutta teen tätä itseni takia. Tämä pakostikkin unohtuu välillä, mutta silloin pitää mennä itseensä...pysähtyä ja miettiä. Tässä kaikessa oppinut tuntemaan itseäni ja kehittämään itseäni paremmaksi ihmiseksi. Kaikki tämä on ollut erittäin herättävä kokemus, huonoja ja hyviä kokemuksia.


Be the best of you...EVER!

Eilen alkoi UUSI valmennus UUDEN valmentajan kanssa. Päävalmentajani, kehon-ja spyyke huoltajani on Tanja Koskinen. Huippuosaaja Tanja Koskinen valmensi viime Lahden Nordic Fitness Expossa junior Bikini Fitness kisaajaa Eerika Heinistä. Niinkuin olen mainnut Eerika menestyi hyvin ensimmäisissä kisoissa.

Tanja on vanha tuttu entuudestaan, hän on auttanut minua paljon kun valmistauduin ensimmäisiin kisoihini Fitfarmilla. Treeneissä ollut apuna ja ollut henkisesti tukena, ilman häntä moni asia olisi mennyt pieleen. Käydään samalla salilla Lohjalla ja nähnyt kun hän on valmentanut Eerikaa kisoihin. Huippuosaaja, ei siihen muuta tarvita selitellä. Tanjalta saan sitä henkilökohtaista valmennusta, mitä olen kaivannut. Hänellä olen käynyt paljon urheiluhieronnassa säännöllisesti, todella hyvät otteet ja hän on saanut kaikki niskalukot ja muut ongelmat hoidettua, mitkä ovat vaivanneet kauan. Treeneissä hän ei anna armoa, vaan laittaa puskemaan mukavuusalueen yli, niin silloin tulee tuloksia. Tällöin omissa treeneissä yksin osaa piiskata tarpeeksi kovaa. Tekniikkaa hiotaan myös että tehdään oikealla lihaksella ja eikä tule loukkaantumisia. Hän on myös erittäin tarkka ravinnon laadusta ja määrästä, ruokavalio suunnitellaan jokaiselle sopivaksi tilanteen mukaan. Hänestä huokuu ammattimaisuus, jota ihailen paljon.

Viime sunnuntaina kävin Tanjan luona ja otettiin lähtökuvat valmennukselle. Jälkikäteen kuvia katsellessa pieni alakuloisuus iski kun kuvissa näkyi nesteinen pallo. Tuli sellanen fiilis, että ihan kuin en olisi koskaan salilla ollutkaan... Nestettä kertynyt paljon kun olin kipeenä kaksi viikkkoa, antibiootti kuuri ja maaten sohvalla.
Sain myös uudet ruokaohjeet ja treeniohjelman. Hassua katsoa ohjeita kun ne poikkesi todella paljon edellisestä valmennuksesta. Kivaa opetella uutta :)

Treenejä tuli viisi kertaa viikossa ja kuuden viikon välein vaihtuu ohjelma. Jalat kaksi kertaa viikossa, jossa panostetaan nyt kunnolla takareisiin ja pakaraan. Myös selkään ja olkapäihin panostetaan. Nyt joutuu todella opettelemaan uutta, kun treenit ovat täysin erilaiset kun on tottunut...esim. joka liikkeessä on eri tempo-rytmi ja treenit ovat kovat.

Ruokavalio muuttui hurjasti myös verrattuna edelliseen valmennukseen. Puuro jäi tietty aamulla ja sitä tuli lisää. Puuro on kyllä parasta aamulla <3 Kerron myöhemmin lisää ruokavaliosta.
Kaksi viikkoa katsotaan miten kroppa reagoi ja tehdään ehkä muutoksia. Kuuden viikon välein otetaan kehityskuvat, jotka päivitän sivuilleni. Tuskin maltan odottaa miten kroppa muuttuu :)

Tosiaan eilen aloitettiin valmennus ja päivä alkoi hieronnalla. Tanja hieroi selän ja kädet, lähti nesteetkin liikeelle. Kirosanoissa en paljoa säästellyt, kun Tanja kaivoi kunnolla jumit pois, auts! Niskahartiat olivat taas tästä pienestä stressistä kireytyneet...
Saman päivän illlalla tehtiin ensimmäinen treeni...jalkatreeni. Voi sitä itkua, hikeä, hampaiden kiristystä ja huutoa! Mahtavaa, tätä lisää! Pitkästä aikaa saanut treenata noin kovaa ja vaikka inhosin tilannetta, niin jälkikäteen olin niin ylpeä ja motivaatio oli korkeuksissa. Treeneissä valmentajaa kohtaan oli selvästi viha-rakkaus suhde. Mutta valmentajan pitää olla tiukka ja vaatia sitä mihin kroppa oikeesti pystyy.

I feel like a wonder woman!

Tästä se sitten lähtee....vuoden lihatalkoo projekti on aloitettu ja motivaatio on huipussaan. Ihana tunne kun tuntee että voi nostaa vaikka vuoren pois tieltä! :D


Minä ja Jari Mentula Nordic Fitness Expo 2013 :)

Kiitos kaikesta Fitfarmin tiimi! Sain tutustua ihaniin ihmisiin ja toivotan teille onnea ja menestystä tulevaisuuteen! :)


Kaikille lukijoille mahtavia treenejä :)

Pssst....Kuvia ja treeni videoo lisätty instagramiin...


2 kommenttia:

  1. Tsempit uuteen valmennukseen tiimikaverille :)
    Mua pelottaa kovasti se hetki kun joudun Tanjan jalkatreeniin... Mä en varmaan jää henkiin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina , tiedän että ollaan hyvissä käsissä ;)
      Ei muutakuin hyviä jalkatreenejä! :D

      Poista